Dolmalık Biber’in Tarihçesi
Anavatanı Orta ve Güney Amerika ( Meksika, Şili, Peru ) olan biber bitkisi buradan dünyaya yayılmıştır.1494 yılında Colombus’la beraber yolculuk yapan doktor Chaoca tarafından İspanya’ya yazılan bir mektupta biber bitkisinden söz edilmekte ve böylece ilk tarihi belge elde edilmektedir. Biberin Amerika’dan Avrupa’ya ilk giriş yolu İspanya olmuş ve buna 1493 yıllarında rastlandığı
Dolmalık Biberin Faydaları
C Vitamini Bir orta boy kırmızı dolmalık biber, C vitamini için Referans Günlük Alımının (RDI) %169’unu sağlar ve bu temel besin maddesinin en zengin besin kaynaklarından biridir.
Dolmalık biber K1 ,B6 ,B9 ,E ve A vitaminlerini barındırır.
Dolmalık Biber’in Besin Değeri
|
|||
Kalori (kcal) 39 | |||
Toplam yağ 0,2 g
|
|||
Doymuş Yağ 0 g | |||
Çoklu Doymamış Yağ 0,1 g | |||
Tekli Doymamış Yağ 0 g | |||
Kolesterol 0 mg | |||
Sodyum 7 mg | |||
Potasyum 340 mg | |||
Karbonhidrat 9 g | |||
Diyet Lifi 1,5 g | |||
Şeker 5 g | |||
Protein 2 g | |||
A Vitamini | 1.179 IU | C Vitamini | 242,5 mg |
Kalsiyum | 18 mg | Demir | 1,2 mg |
D Vitamini | 0 IU | B6 Vitamini | 0,3 mg |
Kobalamin | 0 µg | Magnezyum | 25 mg |