Kabağın Tarihçesi
Pepon (Yunanca) büyük kavun, kabaklara verilen ilk isimdir . 17. yüzyıla kadar insanlık kabak diye bir kelime duymamıştı r. Bu meyve, Kuzey Amerika’nın St. Lawrence bölgesinde şişman kavun olarak 5000 yıl boyunca Kuzey Amerika’da yetiştirilmiştir. Kabak 16. yüzyılda Fransız kâşif Jacques Cartier’in bildirmesi ile literatüre geçmiştir.
Kabağın Faydaları
- Balkabağı cildin yenilenmesini sağlıyor,
- Balkabağı bağırsak harekelerini hızlandırıyor
- Balkabağı bağışıklık sistemini güçlendiriyor
- Balkabağı göz sağlığını koruyor
- Balkabağı kilo vermenize destek oluyor
- Balkabağındaki püf noktası,
Kabağın Besin Değeri
Besin Değeri | 100 gramda | % Günlük Değer * |
---|---|---|
Kalori | 19 kcal | % 0.9 |
Karbonhidrat | 2.0 g | % 0.7 |
Lif | 1.1 g | % 4.4 |
Protein | 1.6 g | % 3.2 |
Yağ | 0.4 g | % 0.6 |
Kolesterol | 0.0 mg | % 0.0 |
A Vitamini | 58.0 IU | % 1.2 |
C Vitamini | 16.0 mg | % 26.7 |
Potasyum | 200.0 mg | % 5.7 |
Kalsiyum | 30.0 mg | % 3.0 |
Demir | 1.5 mg | % 8.3 |