Sivri Biber’in Tarihçesi
Biberin anavatanı Amerika kıtasıdır. Tarihte ilk biber yetiştiriciliğinin M.Ö. 7500 yıllarında yapıldığı ve Amerika’da ilk yetiştirilen bitki türleri arasında yer aldığı, biber kültürünün Amerika’dan Avrupa’ya buradan ise Çin ve Hindistan’a hızlı bir şekilde yayıldığı bildirilmektedir.
Sivri Biber’in Faydaları
- Kemiği güçlendirir
- Güçlü bir antioksidandır
- Kolon kanseri ile savaşır
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Yaşlanmayı geciktirir
Sivri biber’in Besin değeri
Besin Değeri | 100 gramda | % Günlük Değer * |
---|---|---|
Kalori | 40 kcal | % 2.0 |
Karbonhidrat | 9.5 g | % 3.2 |
Lif | 1.5 g | % 6.0 |
Protein | 2.0 g | % 4.0 |
Yağ | 0.2 g | % 0.3 |
Kolesterol | 0.0 mg | % 0.0 |
A Vitamini | 1179.0 IU | % 23.6 |
C Vitamini | 242.5 mg | % 404.2 |
Potasyum | 340.0 mg | % 9.7 |
Kalsiyum | 18.0 mg | % 1.8 |
Demir | 1.2 mg |