Sivri Biber

Sivri Biber’in Tarihçesi

Biberin anavatanı Amerika kıtasıdır. Tarihte ilk biber yetiştiriciliğinin M.Ö. 7500 yıllarında yapıldığı ve Amerika’da ilk yetiştirilen bitki türleri arasında yer aldığı, biber kültürünün Amerika’dan Avrupa’ya buradan ise Çin ve Hindistan’a hızlı bir şekilde yayıldığı bildirilmektedir.

Sivri Biber’in Faydaları

  • Kemiği güçlendirir
  • Güçlü bir antioksidandır
  • Kolon kanseri ile savaşır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Yaşlanmayı geciktirir

Sivri biber’in Besin değeri

Besin Değeri 100 gramda % Günlük Değer *
Kalori 40 kcal % 2.0
Karbonhidrat 9.5 g % 3.2
     Lif 1.5 g % 6.0
Protein 2.0 g % 4.0
Yağ 0.2 g % 0.3
     Kolesterol 0.0 mg % 0.0
A Vitamini 1179.0 IU % 23.6
C Vitamini 242.5 mg % 404.2
Potasyum 340.0 mg % 9.7
Kalsiyum 18.0 mg % 1.8
Demir 1.2 mg