Nar’ın Tarihçesi
M.Ö.3500 yıllarından itibaren yetiştirildiği bilinir . Özellikle Kuzey Hindistan ve İran’da , Himalayalar’a özgü bir bitki olarak nar , bütün Akdeniz boyunca yetişir . M.Ö.2500’lerde Sıbrıs ve Suriye’ye , M.Ö. 1500-1200’lerde Kartaca , İtalya ve Yunanistan’a yayıldığı biliniyor.
Nar’ın Faydaları
- Hafızayı korur.
- Sindirim hastalıklarının gelişmesine engel olur.
- Vücuttaki iltihaplanmayı azaltır.
- Kalbi ve damarları korur.
- Antioksidan zenginidir.
- C vitamini kaynağı
- Kanseri önler.
- Hafızayı korur.
Nar’ın Besin Değeri
- Tohumlar meyvenin yenilebilir kısımlarıdır. Narlar etkileyici bir besin profiline sahiptir.
- Lif : 7 gram
- Protein: 3 gram
- C Vitamini: % 30
- K Vitamini: % 36
- Folat: RDI’nın % 16
- Potasyum: % 12
- Nar taneleri ayrıca çok tatlıdır, bir bardak 24 gram şeker ve 144 kalori içerir.