Nar

Nar’ın Tarihçesi

M.Ö.3500 yıllarından itibaren yetiştirildiği bilinir . Özellikle Kuzey Hindistan ve İran’da ,  Himalayalar’a özgü bir bitki olarak nar ,  bütün Akdeniz boyunca yetişir . M.Ö.2500’lerde Sıbrıs ve Suriye’ye , M.Ö. 1500-1200’lerde Kartaca , İtalya ve Yunanistan’a yayıldığı biliniyor.

Nar’ın Faydaları

  • Hafızayı korur.
  • Sindirim hastalıklarının gelişmesine engel olur.
  • Vücuttaki iltihaplanmayı azaltır.
  • Kalbi ve damarları korur.
  • Antioksidan zenginidir.
  • C vitamini kaynağı
  • Kanseri önler.
  • Hafızayı korur.

Nar’ın Besin Değeri

  • Tohumlar meyvenin yenilebilir kısımlarıdır. Narlar etkileyici bir besin profiline sahiptir.
  • Lif : 7 gram
  • Protein: 3 gram
  • C Vitamini: % 30
  • K Vitamini: % 36
  • Folat: RDI’nın % 16
  • Potasyum: % 12
  • Nar taneleri ayrıca çok tatlıdır, bir bardak 24 gram şeker ve 144 kalori içerir.