Patlıcanın Tarihçesi
Patlıcanın ilk yetiştiriciliği M.Ö 5.yy’da Hindistan’da gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika’ya sonra Doğu Akdeniz’e ve Avrupa’ya getirilmiştir. Avrupa’ya getirilmesi 16. yy’da İspanyollar tarafından gerçekleştirilmiştir. Pırasanın ilk olarak Akdeniz kıyısındaki çorak alanlarda ortaya çıkmış olması olasıdır. Firmamıza ulaşarak organik ürünlerimizden satın alabilirsiniz.
Patlıcanın Faydaları
- Kansere karşı koruyucu.
- Anemiyi önler.
- Beyin fonksiyonunu artırır.
- Sindirime yardım.
- Kemik sağlığını geliştirir.
- Kalp sağlığını geliştirir. Patlıcanlardaki lif, sindirim sürecine yardımcı olmaktan daha fazlasını yapar, aynı zamanda kalp sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olur.
Patlıcanın Besin Değeri
Besin Değeri | 100 gramda | % Günlük Değer * |
---|---|---|
Kalori | 17 kcal | % 0.8 |
Karbonhidrat | 2.5 g | % 0.8 |
Lif | 2.9 g | % 11.6 |
Protein | 1.2 g | % 2.5 |
Yağ | 0.2 g | % 0.3 |
Kolesterol | 0.0 mg | % 0.0 |
A Vitamini | 7.0 IU | % 0.1 |
C Vitamini | 2.8 mg | % 4.6 |
Potasyum | 187.0 mg | % 5.3 |
Kalsiyum | 13.0 mg | % 1.3 |
Demir | 0.4 mg | % 2.2 |